Nieuwe stoffen op voorraad

Stof Dinosaurrrr - tricot
Dinosaurrr – Biologische tricot

Eindelijk zijn er weer nieuwe stoffen te vinden op de webshop ! Het heeft even geduurd maar deze lagen eerder nog bij KWEEK in de winkel, dus deze kon ik niet met zekerheid beschikbaar hebben voor jullie! Nu ik alles langzamerhand heb uitgezocht zag ik eindelijk kans om deze producten toe te voegen.

Deze stoffen zijn allemaal afkomstig van Lillestoff in Duitsland. Zij maken prachtige hoge kwaliteit tricot en sweaterstoffen met het biologische GOTS certificaat. Zij maken ook prachtige modal. Deze stof wordt gemaakt uit beukenhout en een enkele keer heb ik deze stoffen ook in de collectie.

Je zult op de website een aantal varianten van handgemaakte kinderkleding en babykleding producten tegenkomen die ik met deze stoffen heb gemaakt. Deze voorbeelden mogen vooral een inspiratie voor je zijn om zelf te gaan combineren. Ik had bedacht dat de aardbeien prachtig zouden zijn voor schattige babyjurkjes, inmiddels weet ik ook dat het een prachtig jongens t-shirt kan zijn.

Stof Aardbeien - tricot
Aardbeien – Biologische tricot

Stof kopen?

Ik heb niet de intentie om een stoffen webshop te starten. Tenminste niet op dit moment. Maar zie je nu een stofje wat je erg graag zelf wilt hebben om mee aan de slag te gaan? Stuur mij vrijblijvend een mailtje, dan kijken we wat ik voor je kan doen!

Een jongen van 1 en een jongen van bijna drie met een trui en t-shirt met jungledieren. De Rumble in the jungle stof is gecombineerd met een espressobruine broek.

Het begin van de herfstcollectie van Kleine Benjamins

Hoera het is herfst, tijd voor de herfstcollectie!

Ideeën voor de nieuwe herfstcollectie waren er al een tijdje. Maar met drie kinderen en de drukte met de bestellingen was het me nog niet gelukt om een aantal proefversies te maken. Eindelijk is het dan zover!

Art

Voor de jongste van het gezin maakte ik een van mijn favoriete combinaties. De Ringer Tee van Brindille and Twig heb ik inmiddels voor alledrie de kinderen al gemaakt en ik vind het zo’n fijn patroon! Van de zomer liepen ze continu in hun korte mouwen versies, en nu het weer tijd wordt voor lange mouwen blijken ze overal uitgegroeid. Dit patroon ligt aan de basis voor de t-shirts die je op mijn webshops kunt vinden. Ook de Foldover Pockets pants van Brindille and Twig heeft een erg fijne pasvorm. Hier heb ik hem wel aangepast door er geen zakken op te doen en de boord te versmallen.

Ben

Voor Ben maakte ik een iets andere combi. De Omni Tempore van Sofilantjes heb ik alle meerdere malen gemaakt. Ik maak altijd de versie met kraag. De kinderen houden hier niet zo van capuchons, en de kraag is toch wel heel erg lekker aan de nek in de koudere dagen. De broek is wel hetzelfde als die van Art, ook met dezelfde aanpassingen.

Isa

Het blijft leuk om meisjeskleding te maken. Er is echt meer keuze in patronen voor meiden dan voor jongens, dus ik kan veel maar afwisselen. Manlief wilde voor haar graag een tuniek met broek, dus dat deed ik. Voor het eerst maakt ik kennis met de Regina van Solfilantjes. Het fijne van dit patroon is dat er geen voor of achterkant aanzit. Deze papa hier kan hem dus makkelijk aantrekken ;-). Toch ben ik nog niet overtuigd. De nek blijft vrij bloot dus ik denk dat ik de volgende keer toch de halslijn van de achterkant wat aanpas. Ik heb wel heel makkelijk de maat kunnen aanpassen. Het lijfje hoort strak te vallen en Isa is nogal smal. Dus de lengte van deze tuniek is weliswaar 116, maar de breedte is maar voor een maat 104. Zo past hij perfect! De broek is ook hetzelfde als van de jongens, al heb ik er voor haar wel bij gekozen om de zakken erop te naaien. Door de ronde vorm vind ik ze beter bij een meisje passen denk ik.

Een meisje van zes voor de boekenkast bij de bieb. Zij draagt een tuniek met jungledieren in combinatie met een espressobruine broek.

Isa bij de bieb in haar nieuwe outfit. Voor het eerst maakte ik voor haar een Regina tuniek (ontwerp van Sofilantjes).

Bestellen?

Zit er iets leuks voor je tussen? Je kunt altijd bij me bestellen. Ik maak de kleding dan precies op maat en in de stof die je wilt! Zit er tussen “mijn” stoffen uit de herfstcollectie niets voor je tussen? Neem gewoon contact op en dan kijk ik met je mee naar een leuke stof. Zo bestel ik voortaan vooral bij Lillestof. Deze stoffen zijn zo mooi, en ze blijven ook echt mooi in de was. Ze werken met veel verschillende designers dus zit er altijd wel een juweeltje tussen. De stoffen zijn biologisch geproduceerd, dus ook nog eens verantwoord voor mens en milieu.

 

 

Close up foto van de Der Einsame Wolf summersweat, donkerblauwe summersweat en boordstof blauw/wit gestreept - Najaarscollectie 2018 Kleine Benjamins

Herfstcollectie 2018 – Biologische Summersweats van Lillestof

Hard aan het werken aan de nieuwe herfstcollectie!

Close up foto van de Wintergirl summersweat, oranje summersweat en boordstof geel/oranje gestreept - Najaarscollectie 2018 Kleine Benjamins

Summersweat Wintergirl en Oranje met de boordstof combi geel/oranje gestreept – Najaarscollectie 2018

De zomer loopt op zijn einde, en dat vraagt om andere kleding. De korte broeken en t-shirts gaan de kast weer in voor misschien nog het volgende seizoen en de truien komen weer uit de kast. Een tijd geleden al kocht ik een aantal nieuwe stoffen voor mijn herfstcollectie!

Kleine Benjamins gaat biologisch

Het gaat goed, ik krijg steeds meer opdrachten en steeds meer mensen weten de weg naar KWEEK Conceptstore te vinden. Dat is erg fijn, maar nu blijkt dat ik dan toch vaak stoffen tekort kom. Ik kocht vaak hier en daar bij verschillende webshops stoffen per 1 á 2 meter om zo een kleine collectie te kunnen maken. Te vaak moest ik mensen teleur stellen.

Biologische summersweat – Lillestof

Close up foto van de Der Tanzende Wolf summersweat, donkerblauwe summersweat en boordstof blauw/wit gestreept - Najaarscollectie 2018 Kleine Benjamins

Summersweat Der Tanzende Wolf en Donkerblauw met de boordstof combi blauw/wit gestreept – Najaarscollectie 2018

Vooral bij Hazeltjes kocht ik al jaren de leukste stoffen. Vooral de designs van Lillestof vind ik erg mooi. De stoffen van de herfstcollectie komen dan ook nu bij Lillestof vandaan. De biologisch summersweat die ik heb is dikker dan normale tricot maar daardoor heerlijk voor broeken, dikkere t-shirts en sweaters. En wat ik zelf supertof vind, ze hebben ook altijd hele toffe ontwerpen voor jongens. Dus in deze collectie vind je toffe stoffen voor allebei! Om te beginnen heb ik vier ontwerpen ingekocht, en ik hoop komende weken deze collectie nog met andere desings aan te vullen.

Close up foto van de Rumble in the Jungle summersweat en donkerbruin summersweat - Najaarscollectie 2018 Kleine Benjamins

Summersweat Rumble in the Jungle met de combi donkerbruin – Najaarscollectie 2018

En andere stoffen dan?

Natuurlijk blijft het mogelijk om ook andere stoffen te bestellen, deze zal ik alleen niet groot inkopen, maar alleen op aanvraag. Hiermee probeer ik de uit de hand gelopen stoffenkast een beetje beperkt te houden (ik weet het, als stoffenliefhebber is dat een utopie 😉 )

Veranderingen in de webshop

Close up foto van de Der Einsame Wolf summersweat, donkerblauwe summersweat en boordstof blauw/wit gestreept - Najaarscollectie 2018 Kleine Benjamins

Summersweat Der Einsame Wolf en Donkerblauw met de boordstof combi blauw/wit gestreept – Najaarscollectie 2018

Omdat ik groter inkoop is het nu makkelijker om een specifieke bestelling te doen. Voorheen stond er alleen in de webshop wat ik had gemaakt, en als jouw maat er niet meer bijzat had je pech. Nu kun je niet alleen kiezen of je een t-shirt, trui, broek of wat anders wilt. Maar ook precies zelf welke stof je wilt (uit voorraad of op bestelling).

Toch een specifieke vraag die je niet vind op de site? Stuur mij een mail, en ik kijk wat er mogelijk is!

Babymeisje Maevis past perfect in haar omslagtruitje maat 44. Het truitje heeft felle blauwe kleuren en dolfijnen erop

De test: de newbornset in maatje 44 op een klein meisje

De blog die er allang had moeten zijn!

Een groot nadeel van teveel willen en net bevallen zijn. Deze blog over mijn newbornset zit al weken in de pen. Maar nu dan eindelijk toch!

Toen ik bezig was met het tekenen en aanpassen van deze set voor maatje 44 werd ik weer onzeker. De meeste pakjes voor deze kleintjes hebben een slechte pasvorm. Ze zijn te lang, of te breed, ze blijven niet hangen op die smalle heupen en zijn er vaak alleen maar in hele brave lieve zachte tinten. Mijn idee was juist wat stoerdere varianten te maken die extra kleur geven aan de kleine dame of heer. Ik ging op zoek naar een minimensje die mijn pakje kon testen.

De kracht van Facebook

Via een collega docente kwam ik in contact met de mama van Maevis.

De kleine Maevis in een Kleine Benjamins pakje

Een minimeisjes wat met 32,5 week ter wereld kan. Ze woog nog maar 1212 gram! Op het moment dat ik met mama contact had mocht zij gelukkig naar huis en woog zij net 2 kilo! Mama gaf aan dat het zo fijn was eens kleur in de kleding te zien, en dat het haar kleine meid wat minder fragiel maakte. Ze was erg positief over de kwaliteit van de kleding en zoals je ziet aan deze foto past het super! Deze foto is in de week van haar thuiskomst gemaakt, terwijl ze net maat 44 begon te krijgen. Het mooie van een pakje dat goed past is dat het kindje er dus niet zo in verzuipt. Ze lijken daardoor groter en minder kwetsbaar. Het was vooral fijn om te zien dat het broekje heel mooi om het fijne buikje van Maevis aansloot.

De broek heeft een hele brede boord, bedoeld om een keer terug te slaan. Dat heeft als klein extra voordeel dat het kindje er wat langer in door kan groeien. Het overslagtruitje sluit met plastic drukknopen. Ik vind zelf het werken met plastic drukknopen heel fijn, en ze hebben deze in de meest prachtige kleuren. In het ziekenhuis kan het handig zijn, omdat metaal nog weleens kan storen bij bepaalde onderzoeken. Daar heb je met dit pakje geen last van.

Maevis in haar nieuwe broek 2

Wil je ook zo’n set? Kijk bij KWEEK op het Zuivelplein 3 in Bergen op Zoom, of gewoon hier in de webshop. Wil je een andere stof of design? Laat het me weten, dan maak ik deze voor je, ook in grotere maten!

 

Groetjes Inge

Twee setjes met kleding voor pasgeborenen. De truitjes zijn gemaakt van roze tricot en op de broekjes staat in Indiase print met olifanten in het donkergroen met andere felle kleuren

Kleding voor de minimensjes: nu ook maat 44!

Maat 44, Eindelijk!

Al lange tijd had ik het plan om ook maat 44 te gaan aanbieden. Nu heb ik het geluk gehad nooit minimensjes op de wereld te zetten, dus heb ik maat 44 nooit nodig gehad. Ik heb wel veel vriendinnen die premature of te kleine kindjes hebben gekregen. En vaak hoorde ik de klacht dat de kleding in maat 44 slecht te krijgen is. Hier in Bergen op Zoom zijn er maar 1 of 2 winkels die deze maatjes aanbieden. Helaas is de kleding dan vaak nog steeds te groot of te breed, waardoor dat al zo kleine mensje verzuipt in de kleding.

Dus enige tijd geleden kreeg ik van goede vriendinnen kleding mee die zij graag gebruikte in de eerste weken van hun kleintje en tips over wat zij prettig vonden om te gebruiken.

Verschillen

Ik merkte al gauw dat daar veel verschillen in kunnen zitten. Enerzijds heb je natuurlijk altijd met de smaak van papa of mama te maken. Daarnaast maakt het heel veel uit of de baby nog in de couveuse ligt en afhankelijk is van medische apparatuur, of dat de baby al in een normale wieg mag liggen, en gewoonweg erg klein is. Naar aanleiding hiervan heb ik besloten om twee verschillende items/sets te gaan maken om bij KWEEK in Bergen op Zoom te gaan verkopen!

Sets – Broek, overslagtrui en muts

En eindelijk zijn dan de eerste sets af! De zwangerschap en de eerste weken met onze Arthur hebben ervoor gezorgd dat het iets langzamer gaat dan dat ik had gehoopt.

De setjes bestaan uit een broek met een omgeslagen heupboord en boordjes aan de onderkant van de pijpen. Zo blijven de beentjes van de kleine lekker warm. Het shirt is een omslagtruitje met twee plastic drukknopen. Daarbij is er dan ook nog een mutsje voor de eerste dagen, of voor als je met je kleintje naar buiten wil.

Arthur in zijn newbornset Neushoorn

 

Het goede doel: Sew4NICU

Naast dat ik voor mijn gezin en voor het winkeltje naai ben ik een tijdje geleden ook vrijwilliger geworden bij de Sew4NICU van Stichting Prematurendag. Deze stichting heeft als doel om premature en te klein geboren kindjes van een mooi pakje te voorzien. Honderd vrijwilligers zetten zich hiervoor belangeloos in. Zij maken van hun eigen of gedoneerde materialen pakjes, mutsjes, dekentjes en vlaggenlijntjes.

Steun de Sew4NICU

Nou heeft deze stichting ook hard geld nodig. Om te zorgen dat de vrijwilligers ondersteund kunnen worden en dat er promotiemateriaal en verpakkingsmateriaal beschikbaar is. Naast dat ik geregeld kleertjes zal naaien voor deze stichting heb ik besloten dan ik van ieder verkocht setje €2,50 zal doneren aan deze stichting.

Dus koop je bij mij een setje van deze serie, dan zorg ik dat er een donatie naar dit goede doel gaat!

Lieve groet, Inge