De werking van een mondkapje

Tegenwoordig zien we mondkapjes steeds vaker in het dagelijks leven. Op dit moment is het een dringend advies om er een te dragen in openbare binnenruimtes en waarschijnlijk wordt dit half november 2020 omgezet in een verplichting. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van een mondkapje. Helaas is er is nog weinig echte zekerheid dat het beschermt tegen het virus.

Toch is het de bedoeling dat we er geregeld een op zetten. In winkels, bibliotheken, in zwembaden (als je richting kleedruimtes loopt) etcetera. Bij de Rijksoverheid vind je hier de meest recente informatie over waar je een mondkapje dient te dragen. Met een mondkapje bescherm je vooral de ander. Mocht je het virus bij je dragen dan blijft het vooral in het mondkapje achter. Er lopen nog vele onderzoeken over hoe de werking van een mondkapje werkelijk is, en welke mondkapje het meest effectief zijn.

Ik ben geen specialist, viroloog of onderzoeker. Ik maak wasbare mondkapjes met de beste bedoelingen op een zo verantwoord mogelijke wijze. Zo kunnen we gezamenlijk proberen het virus terug te dringen. En door alle maaksters van mondkapjes samen hoeven we dus geen weggooi mondkapjes te gebruiken, die onze omgeving vervuilen en op de afvalberg terecht komen. En het ziet er nu eenmaal een stuk gezelliger uit.

Geplaatst in Feiten en weetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *