De voordelen van handgemaakte kinderkleding

Ken je dat? Jouw kind is net wat smaller dan gemiddeld, dus geen enkele broek past goed. Ze zakken van zijn/haar billen, of het staat als een hobbezak. Of er zitten teveel stiksels en labels in wat jouw kind irriteert. Met handgemaakte kinderkleding kun je ervoor zorgen dat je met de juiste aanpassingen een perfect passend kledingstuk hebt voor jouw kind.

Precies op maat

Zelf maken zorgt er voor dat ik alles precies op maat kan maken. Dit begint al bij mijn eigen dochter, Isa. Zij is smaller dan gemiddeld, én ze draagt nog een luier. Kleding die je in de winkel kunt kopen is daar op haar leeftijd niet meer op berekend. Dus de taillebanden zitten meestal te laag, of er is gewoon niet voldoende plek voor haar billen plus een luier. De voordelen van handgemaakte kinderkleding zijn dat ik de tailleband zodanig kan aanpassen dat je haar luier niet meer ziet zitten en de breedte van de patroondelen kan aanpassen. En meestal maak ik het patroon twee maten smaller dan haar lengtemaat, zo zit het mooi om haar smalle lijf.

De voordelen van handgemaakte kinderkleding -
De voordelen van handgemaakte kinderkleding – twee maten smaller dan de lengtemaat. Perfect!

Tof he! Hier kun je jouw eigen versie bestellen. Deze jurk heeft zakken, en het lijfje hoort niet heel strak te zitten. Maar ja, ik wilde ook niet dat ze erin verzoop. Dus deze jurk is gemaakt op haar lengtemaat 116, maar omdat ze smal is is de breedtemaat maar een maat 104. Het patroon is de Foras jurk van Sofilantjes

Aanpassingen

Op verzoek kan ik alle kleding die ik op de website heb staan precies naar wens aanpassen. Met heel veel aanpassingen zoals smaller/breder of langer/korter maken heb ik al de nodige ervaring. Voor andere aanpassingen kan ik met je meekijken wat de beste oplossing is, en dan proberen we net zo lang tot het fijn zit. Zo kan ik kleding aanpassen voor ieder kind/mens. Dus wil jij ook de voordelen van handgemaakte kinderkleding? Mail me vooral dan kijken we samen wat ik voor je kan doen.

Andere patronen?

Op mijn website staat maar een beperkt aanbod van patronen. Dit heeft een puur praktische oorzaak. Het is voor mij alleen onmogelijk om alle patronen een plek te geven en hier voldoende voorbeelden van op de website te zetten. Het kan natuurlijk zijn dat je op mijn socials een tof patroon tegenkomt wat ik voor mijn eigen kinderen maak. Deze kan ik dan altijd in opdracht voor je maken. Neem gerust vrijblijvend contact met me op, dan kijken we wat ik voor je kan doen.

Duurzame kleding

Ik gebruik voor mijn kleding voornamelijk biologische tricot of biologische sweaterstoffen (van onder andere Lillestoff). Ik probeer zoveel mogelijk duurzaam te werken. De stoffen die ik inkoop hebben daarom meestal het GOTS certificaat en anders op zijn minst Oekotex. Op jouw verzoek kan ik natuurlijk altijd een ander perfect stofje kopen, ook als het niet biologisch is want uiteindelijk is het het meest belangrijk dat jouw kind lekkere en fijne kleding draagt.