Het begin van Kleine Benjamins

Een foto van Inge in haar winkeltje met handgemaakte kinderkleding
Even poseren in in mijn winkeltje

In 2011 word ik zelf voor het eerst moeder, en al gauw blijkt dat ik het erg leuk vind om de kleding van mijn dochter zelf te maken. Later krijg ik er nog twee jongens bij. En hoewel ik het voor mijn dochter heel leuk vind om te shoppen (naast de handgemaakte kleding) word ik echt niet blij van de items die je voor jongens in de winkel kunt kopen. Ik houd van kleurrijke kleding en dat is zo moeilijk te vinden. Kleding maken voor mijn jongens is misschien nog wel leuker dan alle die geweldige zwierjurken die ik voor mijn dochter in de kast kan hangen. Toen ook vrienden en vriendinnen mij gingen vragen of ik eens wat voor ze wilde maken werd Kleine Benjamins een feit.

De juiste stoffen

Vanuit mijn bedrijf, Kleine Benjamins ben ik in 2017 overgestapt op biologische stoffen. Zo maak ik mijn handgemaakte kinderkleding nog duurzamer. Door het gebruik van eerlijke stoffen voelt het voor mij veel fijner om kleding te maken. Voor mijn collecties koop ik onder andere de biologische tricot en sweaterstoffen in van Lillestoff in Duitsland. Bijna alle stoffen die zij produceren zijn GOTS gecertificeerd. Zij werken met veel verschillende designers, uit meerdere landen, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is. Ik ben fan! Vooral van de designs van Bora, een Nederlandse designer.

Van hobby naar bedrijf: Kleine Benjamins

In het begin naaide ik dus alleen voor mijn eigen kinderen. En vervolgens maakte ik steeds vaker iets voor anderen. Eerst een cadeau hier en daar en daarna al gauw mijn eerste markt in 2016. Nu ben ik al drie jaar ondernemer bij KWEEK Concepstore waar ik een verkooppunt heb van mijn handgemaakte baby- én kinderkleding. En deze webshop! Ik ben er best een beetje trots op. Ik hoop dat je op mijn site kunt vinden wat je zoekt, en zit jouw maat er niet tussen? Mail mij vooral en dan maak ik graag iets voor je op maat.