Het begin van Kleine Benjamins

Een foto van Inge in haar winkeltje met handgemaakte kinderkleding
Even poseren in in mijn winkeltje

Ik ben al mijn hele leven creatief bezig, eerste met knutselen, later als muzikant en ik kan heel slecht stilzitten 😉 . Dus in de avonduren was ik druk met arrangeren van muziek, en er werd veel gehaakt hier in huis. Toen ik moeder werd bedacht ik me het naaien van handgemaakte kinderkleding op te pakken. En wat een verslavende hobby is dat gebleken. En van naaien voor alleen mijn eigen kinderen, kwamen daar langzamerhand steeds mee opdrachtjes bij.

Van hobby naar bedrijf: Kleine Benjamins

In het begin naaide ik dus alleen voor mijn eigen kinderen. En vervolgens maakte ik steeds vaker iets voor anderen. Eerst een cadeau hier en daar en daarna al gauw mijn eerste markt in 2016. De laatste jaren verkocht ik mijn handgemaakte kinder- en babykleding ook in een stenen winkel in Bergen op Zoom, KWEEK. Helaas is deze winkel sinds eind 2019 gesloten en ben ik naarstig op zoek naar een nieuwe toffe verkoopplek. Gelukkig heb ik ook mijn eigen webshop! Ik ben er best een beetje trots op. Ik hoop dat je op mijn site kunt vinden wat je zoekt, en zit jouw maat er niet tussen? Mail mij vooral en dan maak ik graag iets voor je op maat.

De juiste stoffen

Vanuit mijn bedrijf, Kleine Benjamins ben ik in 2017 overgestapt op biologische stoffen. Zo maak ik mijn handgemaakte kinderkleding nog duurzamer. Door het gebruik van eerlijke stoffen voelt het voor mij veel fijner om kleding te maken. Voor mijn collecties koop ik onder andere de biologische tricot en sweaterstoffen in van Lillestoff in Duitsland. Bijna alle stoffen die zij produceren zijn GOTS gecertificeerd. Zij werken met veel verschillende designers, uit meerdere landen, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is. Ik ben fan! Vooral van de designs van Bora, een Nederlandse designer.