Zomerjurk, het is er weer tijd voor!

Het is heel fijn om tijdens deze rare tijd ook gewoon nog eens opdrachten te krijgen voor nieuwe kinderkleding of babykleding. En een van die bestellingen komt ieder jaar van een trompet vriendin uit Utrecht mijn kant op. Maakte ik voorheen meestal truien, nu wilde haar jongedames graag een zwierende zomerjurk, als het even kon met zakken. We zochten samen tussen alle patronen die ik heb, en de dames zochten een stofje uit bij Hazeltjes.

Sofilantjes – designer

Veel van mijn patronen komen van Sofilantjes vandaan. Deze patronen zijn erg fijn om te gebruiken en wat voor mij belangrijk is, niet heel moeilijk om naar wens aan te passen. Mijn dochter is erg smal, waardoor veel patronen haar echt wijd vallen. En voor een shirt of trui is dat meestal niet zo’n probleem. Maar een nauwsluitende jurk, mag toch ook echt wel nauwsluitend zijn. De meisjes uit Utrecht kozen voor de Montis, en daar pakte ik de zakken bij van een ander patroon wat ik in huis heb. Toevallig kozen ze voor een van de weinige patronen die ik al een eeuwigheid in huis heb en nog nooit had gemaakt. Oeps, naast het verzamelen van toffe stoffen ben ik er ook erg sterk in om alle patronen heel graag te hebben, haha.

Proefversie zomerjurk

Om goed te weten waar ik aan begin maakte ik eerst een proefversie voor mijn eigen dochter. Omdat de meisje namelijk op afstand wonen kon ik ze niet zelf opmeten en moest ik het doen met de maten van mama (die zelf al hier en daar een beetje twijfelde). Voor mijn dochter maakte ik een versie zonder aanpassingen zodat ik precies weet hoe de pasvorm valt. Het is een fijn patroon, en ook hier blijkt dat mijn dochter toch wat smaller is dan gemiddeld. Het bovenstuk valt ietwat open, wat voor haar nog helemaal geen probleem is. Maar voor een meisje met iets meer borstontwikkeling zou dat dus erg vervelend zijn.

Aan de slag

Na de proefversie durfde ik het wel aan. Het is toch altijd vrij kostbaar om stoffen van ZNOK te gebruiken, maar ze zijn zo intens prachtig van kleur. En ze blijven heel lang mooi! Een van de dames is ook extreem smal. Uitgaande van haar werkelijke maten zou ik bij een lengte van 1.35 meter hebben moeten versmallen naar 98/104! Maar ik paste ook het origineel iets aan, omdat dat beter was. Daardoor werd het hele bovenstuk gevoerd, en dus komt hij automatisch wat strakker te zitten. Daarom heb ik er, in overleg met moeder, voor gekozen om te versmallen naar maat 122. Dan blijft het ook redelijker in verhouding. Inmiddels heb ik ook al van de foto’s mogen genieten van de dames in hun nieuwe jurk. Het past perfect! Dus nu hopen op een goede zomer!

Zomerjurk – ook voor jou?

Wil jij ook een toffe zomerjurk? En voor een goede prijs? Vraag gerust informatie aan, dan vertel ik je alles over de mogelijkheden en prijzen. Mijn prijzen worden vastgesteld op basis van de benodigde hoeveelheid stof en de tijd die ik eraan kwijt ben om de jurk te maken. De tijd die ik kwijt ben voor het uittekenen van het patroon en eventueel het maken van een proefversie zijn voor mezelf. Wil je even spieken welke mogelijkheden er zijn? Kijk voor even bij deze blog.

Geplaatst in Laatste nieuwtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *