Stoffen mondmasker mondkapje pasvorm

Mondmasker – ja of nee?

Al vanaf het begin van de Corona crisis is het een belangrijk onderwerp van gesprek. Gaan we wel of geen mondkapjes gebruiken in Nederland? De een zegt dat het wel degelijk helpt tegen de verspreiding van het virus, de ander roept dat het niet zo is.

En eerlijk gezegd, ik weet het ook niet. Feit is dat overal in de landen om ons heen mondmaskers verplicht geworden zijn op openbare plaatsen. Dus in de trein bijvoorbeeld, waar het moeilijk kan zijn om voldoende afstand te houden. Er lijkt ook een consensus te zijn, dat het mogelijk wel heel waardevol is om de verspreiding te voorkomen als de drager van het mondmasker Corona bij zich draagt, maar geen verschijnselen heeft.

Wel of niet maken?

Dat betekent dat ik ook al enige tijd bezig ben met de vraag of ik nu wel of geen mondmaskers moet gaan maken. Want laten we eerlijk zijn, ik maakt geen medische maskers. En bij verkeerd gebruik of slechte pasvorm zijn ze veel minder effectief. Gezien de vraag om mij heen, en de mogelijkheid dat ze toch verplicht worden bij bepaalde gelegenheden heb ik de keuze gemaakt om ze toch (tijdelijk) in het assortiment op te nemen.

De maskers die ik maak zijn ook te gebruiken met filters. Aangezien ik geen specialist ben adviseer ik je om zelf goed te kijken welke filters geschikt zijn.

Maatvoering

Ik maak de maskers in verschillende maten. Wil je zeker weten dat het mondmasker goed past, meet dan de lengte vanaf het puntje van je kin tot precies tussen je ogen, over de neus heen:

XS (10 cm) jonge kinderen
S (11,5 cm) oudere kinderen/kleine volwassenen
M (13 cm) volwassenen
L (14,5 cm) volwassenen
XL (16 cm) volwassenen

De mondkapjes worden niet op voorraad gemaakt, maar per bestelling. Dit om te voorkomen dat ik met een grote voorraad blijf zitten. Dan kun je ook precies de juiste maat bestellen. Dat betekent wel dat er een iets langere levertijd op kan zitten. Ik doe mijn uiterste best het product binnen drie dagen te verzenden.

Let op!

Deze mondkapjes zijn geen medische maskers! Ze worden met de grootste zorg gemaakt, van (gewone) 100% katoen. Een mondmasker kan, bij goed gebruik, helpen om de verspreiding van het virus te verminderen. Het kan helpen om druppeltjes of uitscheiding te verminderen die andere mensen zou kunnen bereiken als je praat, niest of hoest. Het dragen van een masker is geen garantie op het voorkomen van een besmetting.

Ook met mondmasker geldt, houdt 1,5 meter afstand, nies/hoest in je elleboog, was geregeld je handen. Raak tijdens het dragen het mondmasker niet aan. Wissel geregeld van mondmasker, en zorg dat het tussendoor op hoge temperatuur (60 graden) gewassen wordt.

Voor meer info over het gebruik van mondmaskers kun je ook terecht op de website van de WHO.

Geplaatst in Laatste nieuwtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *