Gepost op

Nieuw! Veelzijdige jurk voor meiden van maatje 80 tot en met 164!

Nivalis Biotricot Roze

Nivalis van Sofilantjes

Ik maakte afgelopen seizoenen al meerdere malen deze jurk voor mijn dochter, en nu is hij dan ook op bestelling beschikbaar.

Nivalis-listing-NL

Sofilantjes is een Nederlandse ontwerper die geweldige truien, broeken en jurken ontwerpt voor kinderen en volwassenen. Ik denk dat inmiddels de halve kast van de kinderen vol ligt met haar ontwerpen. Ik ben helemaal fan van de Nivalis. Een mooi model jurk wat heerlijk afkleed, maar ook heel goed werkt om gewoon lekker in te kunnen spelen.

Jurk of tuniek

De jurk is in vele variaties te maken, namelijk met drie verschillende mouwlengtes, met colorblock in het lijf, en met een gewone hals, een col én een capuchon! Ook is er de mogelijkheid om
hem als tuniek te maken.

Nivalis Vogeltjes Isa Flatlay

Ik ben helemaal fan van de Nivalis met de col optie. Het maakt de jurk heel chique en lekker warm aan de hals in de winter. Het lijf is redelijk strak en loopt uit in een mooie wijde A lijn rok. Een mooi model jurk wat heerlijk afkleed, maar ook heel goed werkt om gewoon lekker in te kunnen spelen.

Deze jurk is nu in een kleine oplage al te passen en te koop bij KWEEK aan Zuivelplein 3a in Bergen op Zoom. Maar je kunt hem natuurlijk ook altijd bestellen! Dan zoeken we samen een passende stof uit en dan maak ik hem perfect op maat.

 

Isa en haar nieuwe jurk

 

Gepost op

De test: de newbornset in maatje 44 op een klein meisje

Maevis in maatje 44

De blog die er allang had moeten zijn!

Een groot nadeel van teveel willen en net bevallen zijn. Deze blog over mijn newbornset zit al weken in de pen. Maar nu dan eindelijk toch!

Toen ik bezig was met het tekenen en aanpassen van deze set voor maatje 44 werd ik weer onzeker. De meeste pakjes voor deze kleintjes hebben een slechte pasvorm. Ze zijn te lang, of te breed, ze blijven niet hangen op die smalle heupen en zijn er vaak alleen maar in hele brave lieve zachte tinten. Mijn idee was juist wat stoerdere varianten te maken die extra kleur geven aan de kleine dame of heer. Ik ging op zoek naar een minimensje die mijn pakje kon testen.

De kracht van Facebook

Via een collega docente kwam ik in contact met de mama van Maevis.

De kleine Maevis in een Kleine Benjamins pakje

Een minimeisjes wat met 32,5 week ter wereld kan. Ze woog nog maar 1212 gram! Op het moment dat ik met mama contact had mocht zij gelukkig naar huis en woog zij net 2 kilo! Mama gaf aan dat het zo fijn was eens kleur in de kleding te zien, en dat het haar kleine meid wat minder fragiel maakte. Ze was erg positief over de kwaliteit van de kleding en zoals je ziet aan deze foto past het super! Deze foto is in de week van haar thuiskomst gemaakt, terwijl ze net maat 44 begon te krijgen. Het mooie van een pakje dat goed past is dat het kindje er dus niet zo in verzuipt. Ze lijken daardoor groter en minder kwetsbaar. Het was vooral fijn om te zien dat het broekje heel mooi om het fijne buikje van Maevis aansloot.

De broek heeft een hele brede boord, bedoeld om een keer terug te slaan. Dat heeft als klein extra voordeel dat het kindje er wat langer in door kan groeien. Het overslagtruitje sluit met plastic drukknopen. Ik vind zelf het werken met plastic drukknopen heel fijn, en ze hebben deze in de meest prachtige kleuren. In het ziekenhuis kan het handig zijn, omdat metaal nog weleens kan storen bij bepaalde onderzoeken. Daar heb je met dit pakje geen last van.

Maevis in haar nieuwe broek 2

Wil je ook zo’n set? Kijk bij KWEEK op het Zuivelplein 3 in Bergen op Zoom, of gewoon hier in de webshop. Wil je een andere stof of design? Laat het me weten, dan maak ik deze voor je, ook in grotere maten!

 

Groetjes Inge

Gepost op

Wereldprematurendag en het maken van geurdoekjes

Verpakte geurdoekjes

Wereldprematurendag

Sinds enige tijd ben ik als vrijwilliger betrokken bij Stichting Prematurendag.

Deze stichting heeft als doel meer begrip en bewustwording te creëren voor de wereld van de Neonatologie. Eén op de tien kinderen wordt in Nederland te vroeg geboren, elke dag achtenveertig, waarvan er drie overlijden (bron: CBS). Ouders ervaren veel gevoelens van onbegrip van familie, vrienden, werkgever, zorgverzekeraars en overheid, wat een enorme impact heeft op het gezin en ernstige verstoringen in relatie kunnen veroorzaken. Stichting Prematurendag wil door het geven van de juiste (digitale) informatie, het organiseren van evenementen, bijeenkomsten en workshops, het ondersteunen van couveuseouders en aanbieden van producten en diensten, het gevoel van onbegrip bij couveuseouders verzachten. (Bron: Facebookpagina Prematurendag)

Ik heb me aangesloten bij de Sew4NICU. We zijn met een heleboel vrijwilliger bezig om kleding en artikelen te naaien die de ouders van een te vroeg of te kleine geboren kindje een fijn gevoel geven. We naaien vlaggen lijnen voor aan de couveuse, couveuse dekentjes, buideldekentjes, pakjes in de allerkleinste maatjes, mutsjes en geurdoekjes.

3000 geurdoekjes

Stapels geurdoekjes

Er ontstond in de laatste maanden een initiatief om voor alle NICU’s en neonatologie afdelingen geurdoekjes te maken. Deze geurdoekjes kunnen door de ouders gedragen worden in de kleding, en daarna in de couveuse worden achtergelaten zodat het kleintje altijd de geur van papa of mama in de couveuse bij zich heeft. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en de hechting van de baby. Meer dan 200 vrijwilligers hebben het voor elkaar gekregen om meer dan 3000 deurdoekjes te naaien die we afgelopen vrijdag op wereldprematurendag aan de ziekenhuizen hebben uitgedeeld.

Daarnaast werden er vele cakejes gebakken, die ook op deze bijzondere dag werden uitgedeeld aan het verplegend personeel en de ouders.

Cakejes en doekjes

Moeder- en Kindcentrum Bravis Bergen op Zoom

Ik had de eer om samen met twee andere vrijwilligers naar “mijn eigen” Moeder- en Kindcentrum de geurdoekjes en de cakejes uit te delen. Hoe bijzonder was het om dit te doen. Ik heb het geluk gehad drie voldragen kinderen op de wereld te mogen zetten en heb helemaal geen ervaring met prematuriteit of dysmaturiteit. Natuurlijk ken ik ouders, en hoor ik verhalen, maar het zelf beleven kan ik niet. De andere twee vrijwilligers hebben wel deze ervaring en voor hen was het heel bijzonder om hier op de afdeling te zijn.

Uitdelen van de cakejesHet was geweldig om te zien hoe de cakejes en de geurdoekjes ontvangen werden en ik hoop dat we met dit initiatief veel ouders een steuntje in de rug kunnen gaan bieden!

Doneren?

De Stichting kan ook jouw steun gebruiken! Geef je op als vrijwilliger of steun ons met een donatie

Wist je trouwens dat je bij aanschaf van een newbornset ook het goede doel steunt? Van iedere verkochte set doneer ik €2,50 aan de stichting. Lees ook deze blog

 

Kleding voor de minimensjes: nu ook maat 44!

 

Gepost op

Kleding voor de minimensjes: nu ook maat 44!

Newbornset roze olifanten

Maat 44, Eindelijk!

Al lange tijd had ik het plan om ook maat 44 te gaan aanbieden. Nu heb ik het geluk gehad nooit minimensjes op de wereld te zetten, dus heb ik maat 44 nooit nodig gehad. Ik heb wel veel vriendinnen die premature of te kleine kindjes hebben gekregen. En vaak hoorde ik de klacht dat de kleding in maat 44 slecht te krijgen is. Hier in Bergen op Zoom zijn er maar 1 of 2 winkels die deze maatjes aanbieden. Helaas is de kleding dan vaak nog steeds te groot of te breed, waardoor dat al zo kleine mensje verzuipt in de kleding.

Dus enige tijd geleden kreeg ik van goede vriendinnen kleding mee die zij graag gebruikte in de eerste weken van hun kleintje en tips over wat zij prettig vonden om te gebruiken.

Verschillen

Ik merkte al gauw dat daar veel verschillen in kunnen zitten. Enerzijds heb je natuurlijk altijd met de smaak van papa of mama te maken. Daarnaast maakt het heel veel uit of de baby nog in de couveuse ligt en afhankelijk is van medische apparatuur, of dat de baby al in een normale wieg mag liggen, en gewoonweg erg klein is. Naar aanleiding hiervan heb ik besloten om twee verschillende items/sets te gaan maken om bij KWEEK in Bergen op Zoom te gaan verkopen!

Sets – Broek, overslagtrui en muts

En eindelijk zijn dan de eerste sets af! De zwangerschap en de eerste weken met onze Arthur hebben ervoor gezorgd dat het iets langzamer gaat dan dat ik had gehoopt.

De setjes bestaan uit een broek met een omgeslagen heupboord en boordjes aan de onderkant van de pijpen. Zo blijven de beentjes van de kleine lekker warm. Het shirt is een omslagtruitje met twee plastic drukknopen. Daarbij is er dan ook nog een mutsje voor de eerste dagen, of voor als je met je kleintje naar buiten wil.

Arthur in zijn newbornset Neushoorn

 

Het goede doel: Sew4NICU

Naast dat ik voor mijn gezin en voor het winkeltje naai ben ik een tijdje geleden ook vrijwilliger geworden bij de Sew4NICU van Stichting Prematurendag. Deze stichting heeft als doel om premature en te klein geboren kindjes van een mooi pakje te voorzien. Honderd vrijwilligers zetten zich hiervoor belangeloos in. Zij maken van hun eigen of gedoneerde materialen pakjes, mutsjes, dekentjes en vlaggenlijntjes.

Steun de Sew4NICU

Nou heeft deze stichting ook hard geld nodig. Om te zorgen dat de vrijwilligers ondersteund kunnen worden en dat er promotiemateriaal en verpakkingsmateriaal beschikbaar is. Naast dat ik geregeld kleertjes zal naaien voor deze stichting heb ik besloten dan ik van ieder verkocht setje €2,50 zal doneren aan deze stichting.

Dus koop je bij mij een setje van deze serie, dan zorg ik dat er een donatie naar dit goede doel gaat!

Lieve groet, Inge

 

Gepost op

Nieuwe producten: speciaal voor de kinderkamer! Woehoe!

Kinderkamer Wiegdeken Happy Dots knuffelkonijntje bijtring

Ken je dat? Teveel ideeën en te weinig tijd? Daar heb ik dus al maanden last van. En dat mijn hoofd er overuren van draaide, maar dat eerste het hele gezin ook nog ziek werd.

Nu alles weer loopt zoals gewoon en ik eindelijk een beetje mijn energie begin terug te krijgen lukte het dan eindelijk om weer wat gedaan te krijgen. Want mij “To-do lijst” is al groot genoeg, maar mijn “Wanting To-do lijst” is zo mogelijk nog groter. En nu ik heel gezellig bij KWEEK mijn spullen aan het verkopen ben, is het wel leuk als ik geregeld nieuwe dingen aan de collectie kan toevoegen.

Wiegdeken happy dots close up

Nu dan deel 1 van mijn nieuwe producten voor de webshop en voor KWEEK! Heerlijke 100% katoenen producten voor de kinderkamer. Een keer geen kleertjes, maar zachte dekentjes, knuffeltjes, bijtringen en bewaarmandjes. Hoe leuk is dat!

Ik had nog prachtige kleurige katoenen stoffen liggen van mijn favoriete webwinkeltje Hazeltjes (kijk vooral op www.hazeltjes.nl ) die zich perfect lenen voor deze producten. Deze stoffen zijn voorzien van een Oekotex 100 label wat betekent dat er zo min mogelijk schadelijke stoffen zijn gebruikt bij het productieproces en dat ook de werknemers onder gezondere omstandigheden Knuffelkonijntje Dappy Dotshebben gewerkt.

De witte stof is een lekker zachte fleece-achtige stof. Het is alleen geen echte fleece want dat mag je niet gebruiken in dekentjes om onder te slapen. Een kindje kan daaronder zijn warmte niet goed reguleren. Deze stof is een 100% katoenen variant hierop. De textuur zit een beetje tussen fleece en flanel in en is dus heerlijk zacht.

In deze eerste serie nieuwe producten voor de kinderkamer heb ik de volgende artikelen gemaakt:
Een wiegdekentje (formaat 74 bij 99 cm)
Een konijnenknuffeltje met lange oren (30 cm lang)
Een bijtring met konijnenoren, gemaakt van ongelakt hout (25 cm lang, ring 7cm doorsnede)
Stoffen bewaarmandjes (20 bij 20, 15 bij 15 en 10 bij 10)

Bewaarmandjes Happy Dots

En toen was het stofje op ;-). Wat zou ik nog meer kunnen maken? Bijpassende kussentje, bewaarmandjes in andere maten zodat ze perfect op een plank of de vensterbank passen, verschoonkussenovertrekken, ledikantdekens en ga zo maar door. Dus vind je het leuk om een op maat gemaakte kinderkamer set te hebben van een stofje naar jouw keuze dan kan dat natuurlijk ook! Mail me voor meer info.

Gepost op

Website update

Broeken divers 2016

Website update!

Alle broeken zijn ingevoerd!! Het is nu nog maar 1 design in babymaten, ik hoop er snel nog een design aan toe te kunnen voegen voor deze winter. Deze specifieke lange broeken zijn te krijgen in maat 50/56 tot en met maat 110/116 en is een smal model. In de kleine maten (tot een jaar of 2) vind ik ze zowel voor jongens als voor meisjes zeer geschikt. Bij grotere kindjes moet ik eerlijk zeggen dat ik het passender vind bij meisjes dan bij jongens. Dat is mijn smaak, jij kunt daar natuurlijk anders over denken 😉

Je kunt deze broek natuurlijk ook bestellen. Het voordeel is dan dat ik iedere maat aan jouw kindje kan aanpassen: smal middel, korte beentjes geen probleem! Just let me know!

Groetjes Inge

Gepost op

Sabbatical

Nu ik in 2015 weer moeder geworden ben van onze kleine Benjamin, en al langere tijd grotere zorgen heb rondom onze dochter, heb ik besloten er 1 jaar tussenuit te gaan.

In dit jaar hopen we erachter te komen wat er met Isa aan de hand is, en ik de rust om op te pakken wat ik graag wil.

Dit betekent dat ik geen vaste klussen aanneem. Maar zoek je iemand die eenmalig kan invallen, bel gerust.

Gepost op

4 jaar

Een verjaardag is altijd speciaal. Het is tenslotte de dag waarop je ooit, jaren geleden geboren bent. De dag waarop twee mensen ouders werden. Jouw ouders. Of de dag waarop je zelf vader of moeder bent geworden. En een aantal van die verjaardagen zijn extra speciaal. Omdat je 21 wordt, en eindelijk volwassen. Omdat je 65 wordt (of net iets ouder) en met pensioen mag.

De vierde verjaardag is vooral voor ouders een hele bijzondere. Dat is namelijk de dag dat jouw peuter, kleuter wordt.

Als ouder heb je een doelbewuste keuze gemaakt voor de school waar de soon-to-be kleuter naar toe mag. De school uit de wijk (want dan kan hij zo lekker met vriendjes gaan spelen), of de school waarvan het schoolsysteem je het meeste aanspreekt. In de weken voor DE DAG is er op de kleuterschool geoefend, zodat kleuter, maar ook vooral mama kan wennen aan een ander ritme. Er wordt afscheid genomen van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf, van peuterzwemmen, of andere activiteiten die onder schooltijd plaatsvinden. Want daar kan de kleuter niet meer naartoe.

En dan is er dan de verjaardag, en in de dagen erop volgend begint het schoolse leven.

Mijn dochter en vele van haar vriendjes worden vier, of zijn dat net geworden. En dan komt bij ons het besef weer even hard binnen. Waar haar vriendjes starten aan hun lange schoolcarrière, is voor Isa haar verjaardag er een als alle andere.

Zij wordt vier. Maar zonder geoefend te hebben op haar nieuwe basisschool. Zonder afscheid te nemen van het kinderdagverblijf of het peuterzwemmen. Zij wordt vier, maar ze is twee. Zij blijft op de groep waar zij nu zit, een Speel Leergroep. Omdat wij nog niet weten wat voor haar de beste plek is. Omdat de beste plek misschien wel niet, of eigenlijk zeker te weten van niet, in de buurt is. Omdat ze dan, zo klein als dat ze is, een busje in moet om met een vreemde mee te rijden naar haar school een stad verderop.

En wij… Ik ben daar nog niet klaar voor. Het kost me soms moeite blij te zijn voor de andere ouders als ze trots vertellen over de eerste schooldag van hun kleuter. Ik kost me moeite mee te leven als ze klagen over het nieuwe ritme van halen en brengen. Nu even wel. Omdat het moeilijk is te beseffen dat het voor onze dame altijd anders zal zijn. Over een tijdje, dan kan ik weer blij zijn, en meeleven. En ik hoop dat in die tijd mijn vriendinnen een beetje geduld met me hebben.

Onze dame wordt vier, en we gaan er een knalfeest van maken. Gewoon, omdat ze jarig is, en omdat iedere verjaardag speciaal is.

Gepost op

Voyeur

Een tijdje geleden wees een kennis mij op de facebook pagina en website van Lotje en Co. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat ik daar zag en las trof mij. Ik las mee met de belevenissen van de blogfamilies en las de quotes die geregeld voorbij komen.

Enige weken doe ik dit nu. Niet in het openbaar, maar zo tussendoor. Want ik voel me namelijk een beetje een voyeur tussen al dit lief en leed. Welk recht heb ik om me te begeven tussen families die het soms zo zwaar hebben. Die de zorg dragen voor, zoals ze zelf zeggen, een zorgintensief kind.

Wij hebben toch een prachtig, lief en wijs kind? Een kind dat goed slaapt, voor een peuter nog alleszins goed eet (ze lust nog bijna alles en doet meestal niet moeilijk) en ook nog eens heel vrolijk is op die enkele “Ik ben twee” bui na. Een kind waarvan “iedereen” zegt “dat het vast allemaal goed komt” en “je zult zien dat ……. (vul zelf maar in)”.

En dan nog iets, wat is nu precies een zorgintensief kind? Alle ouders zullen het met me eens zijn dat een kind verzorgen per definitie intensief is. Het kost je bijna al je vrije tijd, al je liefde (al raakt die nooit op) en een hoop moeite en energie. Ongeacht de leeftijd, de beperking (of juist geen beperking) en noem maar op.

Ik merk dat ik zelf nog niet kan rechtvaardigen dat ik met de uitdagingen van andere gezinnen meelees, want hoe erg is het nou eenmaal?

En dan wordt ik toch steeds met mijn neus op de feiten gedrukt. Onze dochter slaapt dan wel goed, eet dan wel goed, en geniet, maar ze doet het ook wel op haar hele eigen tempo. Een tempo wat soms nog het beste te vergelijken is met schuifelen, en dan soms ook nog achteruit. Het is een kind wat niet goed groeit én niet goed ontwikkelt. Een kind wat we iedere dag moeten volstoppen met medicatie tegen epilepsie. Een kind waarvan nog niemand weet wat er nu precies aan de hand is. Waarvan we het ene na het andere traject moeten opstarten.

We kunnen kwartetten met de ziekenhuiskaarten. Een meisje van 2,5 dat binnenkort niet naar de peuterspeelzaal mag maar naar een orthopedagogische dagbesteding. En misschien in het komende jaar wel een hersenoperatie zal moeten ondergaan.

Als ik dit zo van me afschrijf besef ik me steeds beter dat ik mijn voyeurisme niet hoef te rechtvaardigen. Wij zijn ouders net zoals de blogouders van deze site. Ouders van een zorgintensief kind.

Een heel lief en gelukkig kind, dat dan weer wel